Aktuális

Megemlékezés és elismerések átadása március 15 alkalmából

2018. március 13., 10:00

Március 15 alkalmából megemlékezést tartottak a Belügyminisztériumban. A tárca ünnepségén köztársasági elnöki, belügyminiszteri elismeréseket adtak át, a katasztrófavédelem több munkatársa is kinevezést, elismerést vehetett át, köztük Seper András tűzoltó ezredes.

 A márciusi ifjak felismerték, hogy függetlenség és szabadság nélkül Magyarországnak nincs jövője, és elég bátrak is voltak ahhoz, hogy ezért megküzdjenek, fogalmazott Kontrát Károly. Az államtitkár hangsúlyozta, a százhetven évvel ezelőtti fiatalok tudták, hogy az egyén biztonsága és a nemzet szabadsága egymástól elválaszthatatlan. A miniszterhelyettes beszédében kiemelte: ma a biztonság a legfontosabb közösségi érték. Az államtitkár kijelentette – Magyarország ma büszke, erős, európai ország, amelyet meg kell őrizni olyannak, amilyennek az állampolgárok szeretik és a nemzeti ünnepen emlékezni kell a hősökre, az ő bátor kiállásukra, amely örök példa előttünk.
 
A tárca ünnepségén köztársasági elnöki, belügyminiszteri elismeréseket adtak át, a katasztrófavédelem több munkatársa is kinevezést, elismerést vehetett át.
 
Az ünnepségen bejelentették, hogy dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke – a belügyminiszter előterjesztésére - nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából kinevezte tűzoltó dandártábornokká dr. Mógor Mária Judit tű. ezredest, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hatósági főigazgató-helyettesét és dr. Demény Ádám Imre tű. ezredest, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság főigazgatóját.
 
A köztársasági elnök a nemzeti ünnep alkalmából A magyar érdemrend lovagkeresztje katonai tagozatát adományozta ,több mint három évtizedes, magas színvonalú szolgálati tevékenysége elismeréseként A magyar érdemrend lovagkeresztje katonai tagozatát vehette át Seper András László tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese.

Forrás: Belügyminisztérium OKF (http://www.katasztrofavedelem.hu)

Vissza az előző oldalra!
Tűzoltóság Kőszeg - Magyar