Aktuális

Bátorságért Érdemjel-et vehetett át a Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság két tűzoltója

2021. május 04., 09:47

Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság két tűzoltója, Terjék Sándor és Keresztes László, akik a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságnál látják el hivatásos szolgálatukat vehették át Szent Flórián napján a
Bátorságért Érdemjel-et parancsnokukkal Rimányi Márk szolgálatparancsnokkal.


2020. december 12-én 19.43 órakor érkezett a riasztás, hogy a Szombathely, Károly Róbert u. 23. III. emeleti 7. számú lakásban tűz ütött ki.  A lakásban egyedül élő idős hölgy rosszul lett és nem tudott önerejéből kimenekülni az égő lakásból. A tűzesethez a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egységei kerültek riasztásra. Az egység vezetője Rimányi Márk tű. százados szolgálatparancsnok hőkamerával vizsgálta az égő lakást a párhuzamosan megszerelt sugárfedezetet biztosító két kollégájával – Keresztes László c. tű. zászlóssal és Terjék Sándor Csaba tűzoltó őrmesterrel – együtt hatoltak be az égő lakásba.

A szolgálatparancsnok felderítés során megtalálta a kezén és arcán súlyos égési sérüléseket szenvedett idős hölgyet, akit Terjék Sándor tű. őrmesterrel és Keresztes László c. tű. zászlóssal közösen kimentettek az égő lakásból.

Az idős hölgy kórházba került és állapota sokáig válságos volt. Karácsony előtt lánya kereste meg a tűzoltókat, hogy elmondja, édesanyja túl van az életveszélyen és állapota javulni kezdett.A beavatkozás során Rimányi Márk tű. százados, Keresztes László c. tű. zászlós és Terjék Sándor Csaba tű. őrmester a teljes terjedelmében égő lakásba történő behatolás, felderítés és életmentés során kimagasló szakmai felkészültségükről, bátorságukról tettek tanúbizonyságot, mellyel egy idős hölgy életét sikerült megmenteni.

Rimányi Márk tű. századosnak, Terjék Sándor Csaba tű. őrmesternek és Keresztes László c. tű. zászlósnakBátorságért Érdemjelkitüntetést adományozott Pintér Sándor belügyminiszter, a hősies helytállásukért, melyet május 02.-én a tűzoltó nap alkalmából vehettek át a belügyminisztériumban.Gratulálunk bátor és esküjükhöz hű tűzoltóinknak.

 
Vissza az előző oldalra!
Tűzoltóság Kőszeg - Magyar