Aktuális

Ifjúsági Tábor Abádszalók 2019

2019. július 10., 10:42

Az Önkéntes Tűzoltóságok Országos Szövetsége 2019. június 30-a és július 7-e között rendezte meg a XIV. ÖTOSZ Ifjúsági Minősítő Tábort. A tábornak idén a Tisza-tó menti Abádszalók település adott otthont. Az ország hét településéről (Kőszeg, Lajosmizse, Budaőrs, Harka, Abádszalók, Jászárokszállás, Pomáz) összesen 48 ifjúsági tűzoltó és 18 felnőtt kísérő vett részt a táborban. Kőszegi tűzoltóságról népes csapat 19 gyermek és négy felnőtt kísérő utazott a táborba.

A táborozó ifjúsági tűzoltók délelőttönként elméleti és gyakorlati felkészítésen vettek részt. A képzés a szövetség ifjúsági képzési programja szerint zajlott.  Délután sport és különböző csapatépítő játékokat szerveztek a gyerekeknek, de természetesen a pihenésre strandolásra is jutott idő. Az ifjú tűzoltók megismerhették Abádszalók történelmét, jártak a város utcáin. Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrumban eltöltött nap, a Tisza tavi hajókirándulás, a Kiskörei Vízlépcső és hallépcső nagy meglepetés volt számukra. A szerelési gyakorlatok, a tábori olimpia, a diszkó, a szakmai és sportversenyek, és az elmaradhatatlan Tisza-tavi fürdőzés feledtette a fiatalokkal a számítógépet és a televíziót.

Az utolsó napon az egész éves képzési programban, és a táborban elsajátított tudásukról adhattak számot az ifjú lánglovagok, először elméletben, majd a gyakorlatban. Az új vizsgaszabályzat szerint minden táborozónak vizsgát kellett tennie. Az ÖTOSZ által alapított bronz, ezüst és arany fokozatú szintvizsga jelvények megszerzése volt a cél. A legjobbakat kiemelt jutalomban részesítették:

 

Bronz szint
I. Bújdosó Gergő
II.  Krisztián-Stipkovics Bence      
III. Szegedi Olivér

Ezüst szint
I. Gyenes Luca  
II. Zsigó Bence 
III. Radva Erzsébet 

Arany szint
I. Csorba Nóra  
II. Lendvai Kristóf 
III. Vén Anikó

 

A szombati táborzáró díszszemlére az ifjú tűzoltók megtanulták a "Vigyázz" állást, fordulásokat, tisztelgést, tiszteletadást és a szakaszban való mozgást.

Szombaton délután öt órakor megkezdődött a táborzáró ünnepség, valamint a díszszemle. A tábor hivatalos programja a résztvevő csapatok díszmenetével és a tér kiürítésével ért véget, ezzel mutatva példát fegyelemből és kitartásból.

A zárónapon a táborból hazatérő fiatalok hosszasan búcsúztak el a táborban szerzett új bajtársaktól, barátoktól, de nagyon sok új élménnyel, ismerettel, és új email, és telefonszámmal gazdagodtak ifjú tűzoltóink.
Vissza az előző oldalra!
Tűzoltóság Kőszeg - Magyar